Vind hier jouw vraag over onze school

Je gebruikt je laptop bijna iedere les, bijvoorbeeld om opdrachten te maken in de online methode. Maar je hebt ook nog boeken, omdat dat soms gewoon nog beter of prettiger werkt.
Tip: zorg ervoor dat je je laptop goed oplaadt voor je naar school gaat!

Een lesuur duurt 45 minuten. Bij sommige vakken, zoals bijvoorbeeld L.O., heb je weleens een dubbeluur, dus 90 minuten. Na het derde lesuur (10:30 u) en na het vijfde uur (12:30 uur) heb je een half uurtje pauze en kun je even wat eten en drinken.

In juni maak je al kennis met je nieuwe klas, je mentor en de juniormentoren! Na de vakantie beginnen we met de introductiedagen, waarbij je je nieuwe klasgenoten leert kennen tijdens allerlei leuke spelletjes en activiteiten. In de eerste weken staat tijdens de mentorlessen het elkaar leren kennen nog eens centraal, daardoor ken je je nieuwe klas al snel en maak je snel nieuwe vrienden!

Het schoolgebouw is heel logisch ingedeeld, daardoor weet je al snel de lokalen te vinden. Bovendien hangen er ook bordjes die je de juiste kant op wijzen. Aan het begin van het schooljaar leidt je mentor je ook rond door de school. En natuurlijk heb je in het eerste jaar veel les in het brugklaspaviljoen, dat heel overzichtelijk is.

In het eerste lesjaar heb je iedere dag les tussen 8:15 uur en 14:30 uur. Soms heb je weleens het eerste lesuur vrij, dan begin je om 9:00 uur, en soms ben je lesuur eerder uit, dan kun je om 13:45 uur naar huis. Na schooltijd is er ook ruimte voor andere activiteiten of extra begeleiding, zoals de bijvoorbeeld de huiswerkklas of bijeenkomsten van commissies.

We hebben een grote fietsenstalling achter en naast de school. Er zijn speciale plaatsen voor fietsen met een krat. De conciƫrges wensen je altijd even goedemorgen en checken vaak of je niet vergeten bent om je fiets op slot te zetten.

Je gebruikt je kluisje voor je jas, je boeken die je die dag gebruikt en bijvoorbeeld je gymtas. Je kan er ook wat lekkers in bewaren voor tussendoor. Tip: plak allerlei leuke foto's van jou en je klasgenoten aan de binnenkant van je kluisdeurtje!

In de eerste twee lesjaren heb vooral veel les in het brugklaspaviljoen. Dit is de zwart-witte uitbouw achter de school. Dit is jullie eigen overzichtelijke stukje binnen de school. Er zijn 10 leslokalen, dus net een klein schooltje binnen onze school! Je hebt hier ook je kluisje en kunt hier pauze houden. Verder vind je hier de teamleider en de teamcoƶrdinatoren.

In de brugklas heb je les in de volgende vakken:
- Nederlands
- Engels
- Frans
- Wiskunde
- Biologie
- Geschiedenis
- Aardrijkskunde
- Beeldende vorming
- Muziek
- Lichamelijke oefening
- Stroomles (4 verschillende stromen in het jaar)
- Mentoruur
- Plusles (alleen in de vwo+ brugklas)
In de volgende jaren kun je ook andere vakken krijgen, zoals Duits, Spaans, natuurkunde, scheikunde, informatica, economie en drama.

Staat jouw vraag er niet tussen?